пʼятниця, 25 березня 2011 10:09

На Заході не вірять, що Кучма наказав вбити Гонгадзе

На Заході не вірять, що Кучма наказав вбити Гонгадзе

Берлінський політолог Олександр Рар вважає, що Захід не зацікавлений в ув'язнені екс-президента Леоніда Кучми.

За його словами, правлячі еліти країн ЄС не згадують про касетний скандал

"На Заході про "касетний скандал" ніхто не згадує. Кучма – не Мілошевич. Ніхто не хоче бачити його за ґратами", - підкреслив політолог.

"Я беру участь останніми роками в конференціях в Україні, в яких Кучма бере участь і сидить за тим же столом з такими людьми, як Білл Клінтон або Домінік Стросс-Кан та вищі керівники Європейського Союзу. Та не сідали б вони з ним за один стіл, не приїздили б на конференції, якби там щось було", - заявив він.

Політолог також відкинув припущення, що команді Януковича "справа Кучми" може бути потрібна для нормалізації відносин із Заходом: "Кучма не годиться для цієї ролі. У Кучми були великі проблеми із Заходом".

"Але ніхто не забуде, що саме за Кучми Україна подолала великий шлях в напрямку економічних та ліберальних реформ в країні, за Кучми була створена та система, яку зараз на пострадянському просторі називають найбільш демократичною", - додав Рар.

Політолог також припустив, що справу порушили з особистих мотивів.

З мого погляду, доказів ніяких нема. І сам Кучма, наскільки я його знаю – людина, яка жодним чином не могла дати таке розпорядження. От просто не можу собі таке уявити", - заявив Рар.

Він припускає, що у Кучми є вороги в нинішній українській верхівці, бо в людини, яка керує країною, "мають бути вороги, які, можливо, не отримали або не "відхапали" того, що хотіли".

Зараз ви читаєте новину «На Заході не вірять, що Кучма наказав вбити Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі