Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 10:08

На ювілей до Кучми прийшли Медведчук, Червоненко, Плющ та... бютівець (ФОТО)
8

Олександр Кванєвський
Олександр Кваснєвський
Микола Баграєв - президент Таврійських ігор
Брати Клички


На банкет до Кучми прийшли близько 170 гостей. Серед них екс-президенти країн Східної Європи, багато прем"єр-міністрів, які очолювали уряди при Леоніду Даниловичу (Пустовойтенко, Кінах), а також глави президентських адміністрацій (Дмитро Табачник, Віктор Медведчук, Володимир Литвин).

 Святкування почалося в суботу о 8 годині вечора і завершилися десь близько 2 годин ночі салютом і співом Елтона Джона. З "помаранчевих" до кучми прийшов глава Нацагентства з Євро 2012 Євген Червоненко (йому Кучма вручав свого часу орден "За заслуги перед Вітчизною"), нардеп від БЮТ Баграєв, а також нардеп від НУ-НС Іван Плющ.

Сам іменинник сидів за круглим столом на 12 персон в оточенні своєї дружини Людмили Миколаївни і Наїни Йосипівни вдови Бориса Єльцина (за столом її постійно опікав Віктор Черномирдін), а також екс-президентів Олександра Квасьнєвського, Петра Лучинського (Молдова), Еміля Константінеску (Румунія), Рудольфа Шустера (Словаччина).

Столики для гостей були трохи менші - на 8 персон. За тим, що стояв праворуч від столу Кучми розташувалися президентський зять Віктор Пінчук, дочка Олена Франчук, онук Роман (йому виповнилося вже 17 років. Привітати діда він прийшов з дівчиною, білявкою, середнього зросту, одягненою у білу сукню), онучка Катя і брати Клички, повідомляє "Сегодня".

Гостям подавали біле і червоне вино. Хто хотів випити чого-небудь міцнішого, міг замовити у офіціантів коньяк або віскі. Із закусок подавали овочеву і м"ясну нарізки, з гарячих - яловичину, баранину, телятину і фаршировану рибу. Були також лангусти з ікрою і креветки.

Вечір вів лідер "95 кварталу" Володимир Зеленський, йому асистував Олександр Богуцький (керівник телеканалу ICTV).


На початку торжества Кучма подякував гостям і попросив їх не промовляти тости. У результаті - окрім родичів, їх проголосили по черзі Табачник, Квасьнєвський і Черномирдін. Сам же вечір був музичним. Почали його Олена Франчук, Людмила Миколаївна і онучка Катя, яку за руку тримав старший брат. Вони вишикувалися по зросту в однакових закритих сукнях а ля Мерилін Монро і в наслідування американській актрисі по черзі заспівали для Кучми "Happybirthdaytoyou".

Якщо бабуся і мама вживали класичне "містер президент", то внучка внесла новизну зверненням "містер дідусь".У музичній частині відрізнився зять Кучми Віктор Пінчук. Він разом з Олександром Понамарьовим і Миколою Басковим (всі учасники були одягнені у фраки) виконали номер "Три тенори" і заспівали "щось італійське". Щоправда, зять не співав, а в основному диригував і вставляв по ходу номера якісь слова.

Кобзон виконав декілька пісень, почавши свій виступ із знаменитою "З чого починається Батьківщина". Під час співу на екрані демонструвалися кадри рідного кучмівського села Чайкіно. Виступали також Олександр Малінін, Микола Басков, Таїсія Повалій, Філіп Киркоров, Наталія Могилевська. За гумор відповідали "95 квартал", які виступили з пародійними тостами від імені Ющенка, Тимошенко, Януковича, Путіна і Медведєва. Був і Михайло Жванецький.

Свято продовжувалося і в неділю. Гостей розважав своїми романсами Олександр Малінін.

Весь вечір Кучма слухав тости. Виступив лише наприкінці заходу, розповівши анекдот, як дід учить мудрості внука. "Коли чоловікові 30 років він повинен поводитися (з жінками) неначе йому 20, коли 40 років, то неначе йому 30 .... а ось коли йому виповниться 70 років, то він повинен поводитися обережно".

Брати Віталій і Володимир Клички презентували другому президентові унікальне колекційне видання книги фотографій про легендарного боксера Мухаммеда Алі під назвою "TheGod" (Бог). "Вона була випущена в Америці минулого року у кількості 100 екземплярів. Її вага 40 кг", - сказав Віталій.

А ось нардеп-регіонал Василь Горбаль природно, подарував ікону святого мученика Леоніда. "Вона, якщо так можна висловитися, людських розмірів. Її обрамляє позолочена рамка. Писав її знайомий київський іконописець".

За матеріалом: Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «На ювілей до Кучми прийшли Медведчук, Червоненко, Плющ та... бютівець (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути