четвер, 21 грудня 2006 15:55

На зустріч з Путіним Ющенко прийде з Тарасюком

 

Завтра на переговорах у Києві з Президентом РФ Володимиром Путіним Міністерство закордонних справ України буде представляти міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Про це повідомила прес-секретар Президента України Ірина Ваннікова сьогодні на брифінгу для преси.

Зокрема, на запитання, чи буде Тарасюк присутній завтра на переговорах президентів України і Росії, вона відповіла: "Я думаю, що так".

Крім того, коментуючи позицію Ющенка щодо конфлікту навколо Тарасюка, Ваннікова підкреслила, що позиція Президента залишається незмінною: він підтримує діяльність Тарасюка на посаді міністра закордонних справ.

Прес-секретар зазначила, що зараз Президент чекає тлумачення Конституційного Суду, але вважає, що перебування Тарасюка на посаді міністра є абсолютно легітимним і правильним.

Коментуючи вчорашній інцидент у Кабміні, коли депутати від Партії регіонів намагались не пустити Тарасюка на засідання уряду, Ваннікова наголосила, що поведінка депутатів є неприйнятною. За її словами, Ющенко вважає, що Тарасюк має право брати участь у цих засіданнях.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 1 грудня прийняла постанову про відставку Тарасюка з посади голови МЗС. Проте Шевченківський районний суд Києва призупинив дію постанови, а Президент підписав указ про продовження виконання Тарасюком обов`язків міністра закордонних справ.

20 грудня Тарасюка вдруге не пустили на засідання Кабміну.

Міністр юстиції Олександр Лавринович висловив думку, що Тарасюк після рішення ВР про його відставку не має права підписувати міжнародні міжурядові угоди від імені уряду і Міністерства закордонних справ України.

Сьогодні, 21 грудня, прем"єр-міністр Янукович заявив, що питання стосовно того, хто представлятиме МЗС завтра на зустрічі з Президентом РФ Путіним, має вирішити Президент Ющенко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На зустріч з Путіним Ющенко прийде з Тарасюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі