неділя, 06 грудня 2020 12:51

На виборах у Кривому Розі фіксують порушення

На виборах у Кривому Розі фіксують порушення
На виборчих дільницях в Кривому Розі фіксують перші порушення.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують на дільницях у Кривому Розі присутність сторонніх осіб на двох дільницях.

За даними ОПОРИ, представники екзит-полу проводять опитування виборців безпосередньо в приміщенні виборчої дільниці №121551. Спостерігачі повідомили про цей інцидент поліцію та голову дільничної виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Кривий Ріг обирає мера

"Ще на двох дільницях спостерігачі фіксують сторонніх осіб, яких важко ідентифікувати. Так, на виборчій дільниці №121714 в приміщенні для голосування до членів виборчої дільниці підходять і спілкуються треті особи, які не мають безпосереднього відношення до голосування. А на виборчу дільницю №121538 завітала людина, яка представилась як представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, проте він без форменного одягу і його важко ідентифікувати як представника ДСНС", - йдеться в повідомленні ОПОРИ.

У Кривому Розі 6 грудня відбувається другий тур виборів мера. Усі 294 виборчі дільниці відкрилися вчасно, працюватимуть із 8:00 до 20:00.

Станом на 12.00 зафіксовано 60 порушень, повідомила голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Поки що бачимо, що день виборів у Кривому Розі проходить доволі рівно, однак наші спостерігачі станом на цю хвилину вже зафіксували 60 інцидентів. Як завжди, серед них найпоширенішими є недостатнє матеріально-технічне забезпечення", – сказала Айвазовська під час онлайн-марафону.

За її словами, задокументовано три факти недопущення спостерігачів "Опори" або перешкоджання їхній роботі, 9 інцидентів демонстрації виборчого бюлетеня, 2 інциденти фотографування бюлетеня, 1 інцидент протидії фіксації порушень, а саме заборона проведення відео- та фотозйомки спостерігачами "Опори", 5 фактів присутності сторонніх осіб.

Явка виборців під час другого туру виборів міського голови у Кривому Розі станом на 12:00 склала 14,65% (похибка – 0,82%).

У Кривому Розі на посаду мера претендують кандидат від "Слуги народу", гендиректор ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (група "Метінвест") Дмитро Шевчик і кандидат від "Опозиційної платформи - За життя", радник мера Кривого Рогу Костянтин Павлов. Нинішній міський голова Юрій Вілкул, який лідирував за підсумками першого туру виборів, відмовився від участі в повторному голосуванні через стан здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «На виборах у Кривому Розі фіксують порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі