неділя, 29 серпня 2010 15:32

На виборах мають шанс перемогти нові партії - Бала

На виборах мають шанс перемогти нові партії - Бала

Нові політичні проекти мають шанси не тільки пройти у парламент, а навіть і виграти вибори.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Нові політичні проекти можуть не тільки пройти до місцевих рад, вони можуть навіть взяти в них більшість. Для цього їм треба зробити тільки одну просту річ. Треба звернутися до 40% людей, які ніколи не ходять на вибори і сказати, що ми не влада, не опозиція, ми інші, проголосуйте. Якщо з цих 40%, хоча б 20-25% прийдуть на виборчі дільниці, ми побачимо дуже дивні результати голосування", - зазначив політолог.

При цьому Бала зазначив, що необхідною умовою появи нових проектів є скасування норми про заборону участі у голосуванні партійним організаціям, які зареєстровані менше ніж за 365 днів до дня голосування.

Говорячи про зміни до закону про вибори, Бала висловив думку, що Партія регіонів мала б їх внести дуже давно.

"У наших політиків дуже особистісні стосунки. Вони так "ненавидять" одне одного, що геть забувають про союзників. От треба відмінити блок Тимошенко, забувши про блок Литвина. Треба законсервувати ситуацію, не давши брати участь у кампанії новим політичним силам. Вирішили, що у комісіях мають право брати участь лише представники парламентських політичних партій. Хоча вже тоді зрозуміло, що таким чином регіонали насамперед посилюють Тимошенко", - нагадав політолог.

Бала також прогнозує, що в результаті скасування норми про заборону брати участь у голосуванні виборчим блокам Партія регіонів буде мати суттєві проблеми з Тігіпко на Сході. Водночас експерт переконаний, що Яценюк не складе серйозної конкуренції для Тимошенко на Заході.

Нагадаємо, що у Верховній раді зареєстровано зміни до закону про місцеві вибори. Зокрема, планується прибрати норму про заборону участі у виборах партіям, які зареєстровані раніше ніж за 365 днів до дня голосування. Крім того, позапарламентські партії зможуть шляхом жеребкування визначити трьох представників для участі у виборчкомах.

Зараз ви читаєте новину «На виборах мають шанс перемогти нові партії - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі