пʼятниця, 23 серпня 2019 19:48

На Рівненщині чиновник збирається у декрет

На Рівненщині чиновник збирається у декрет
В Адміністрації поки що думають, чи підписувати заяву на відпустку. ФОТО: Facebook-сторінка Віталія Ундіра

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір написав заяву з проханням надати йому відпустку з догляду за дитиною. В адміністрації поки що думають.

Про це повідомило острозьке медіа "Район. Острог".

Відпустка розрахована до травня 2020 року, тобто 3-річного віку дитини.

Виконувач обов'язків голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що заяву вже розглядають.

"Така заява є. Її опрацьовують. Рішення щодо неї поки не прийнято, адже варто врахувати усі юридичні моменти, оскільки це посада не звичайного рядового працівника, а першого заступника голови адміністрації", – вказав він.

На стінці у Facebook Ундір поширив пост про спікера парламенту в Новій Зеландії, Тревора Малларда, який допоміг своєму колезі депутату Таматі Коффі погодувати дитину. Сам Коффі тільки-но повернувся з декретної відпустки. Під постом у працівника рівненської ОДА запитали, чи його відпустили у декрет.

"Не знаю, думають", — відповів Ундір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді міркують над бонусом для новоспечених батьків

Декретна відпустка складається з двох етапів. Перший - відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами. Вона починається за 70 днів до пологів і триває 56 календарних днів або 70 днів – у разі ускладнених пологів, народження двійні чи трійні. Другий – по догляду за дитиною до трьох років.

Віідпустка у зв'язку з вагітністю та пологами дається виключно породіллі. У відпустку до трьох років може піти будь-який член родини. Також її можна розділити. Наприклад, перші півтора року з дитиною сидить мати, наступні – батько.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині чиновник збирається у декрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі