середа, 03 жовтня 2012 14:28

На рекламну кампанію політики витратять 2,5 мільярди доларів - експерт

На рекламну кампанію політики витратять 2,5 мільярди доларів - експерт
Артем Біденко говорить, що в 2007 році політики витратили на рекламу більше грошей. Фото: liga.net

Нинішня передвиборча кампанія є найбільш масовою за обсягами реклами, але не дорожчою, за кампанію 2007 року.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт з рекламної комунікації Артем Біденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи зробили найпотужнішу рекламну кампанію за всю свою історію - політолог

Він наголосив, що кількість реклами як зовнішньої, так і на медіа-каналах пов'язана зі звичайною кількістю кандидатів у народні депутати.

"Збільшення політичної реклами пов'язане в першу чергу з тим, що балотуються більше 5,5 тисяч мажоритарників та багато партій. Крім того, у порівнянні з 2007 роком, виросло інформаційне середовище. Тому, все це разом створює набагато більший інформаційний білий шум", - пояснив він.

За словами експерта, незважаючи на це, кількість витрачених коштів менша, бо ціна за рекламу після кризи досі не така висока.

"Ринок політичної комунікації та реклами загалом не сягнув ще після кризи тих розмірів, які були в 2007 році. Тому цьогорічна кампанія значно дешевша. Ми оцінюємо, що з початку року і до кінця року загалом, на неї буде витрачено 2,5 мільярди доларів. У 2007 році, за неофіційними підрахунками, ця сума була більше 3 мільярдів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провладний кандидат агітує за себе за допомогою адмінресурсу

Він також наголосив, що зараз ціна на основних медіа-каналах менша майже вдвічі. Крім того, тоді політична реклама коштувала та 50-60% більше за комерційну. Ті ж, хто почав цьогорічну рекламну капанію у березні-квітні, переплачували тільки 10%. Вже із серпня ціни на політичну рекламу почали зростати, але все рівно не так суттєво.

Зараз ви читаєте новину «На рекламну кампанію політики витратять 2,5 мільярди доларів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі