неділя, 28 жовтня 2012 13:14

На Полтавщині вибори на одній з дільниць можуть визнати недійсними

На Полтавщині вибори на одній з дільниць можуть визнати недійсними
В Україні проходять парламентські вибори ФОТО: Reuters

На виборчій дільниці № 1 у смт Велика Багачка, 148 виборчий округ Полтавщини, чоловік проголосував двічі.

"На дільницю прийшов молодий чоловік, показує два паспорти. І просить два комплекти бюлетенів. Це побачила спостерігач — жінка-пенсіонерка, зробила йому зауваження. Тоді чоловік сховав один паспорт, взяв бюлетені, пішов голосувати. Вийшов з дільниці і знову повернувся. Вже на другий паспорт взяв ще один комплект бюлетенів і проголосував повторно", - розповів Микола Василенко, 65 років, безпартійний.

"Помилка спостерігача — потрібно було відразу скласти акт про випадок. Передивитися відеозйомку, щоб переконатися у порушенні спостерігачам не дали. Пояснили зараз цього робити не можна, бо вважатиметься втручанням у роботу виборчої комісії", - продовжив він.

На виборчій дільниці №1 у Великій Багачці заперечили таке порушення.

"На дільницю прийшли чоловік і жінка — Іван та Наталія Замондри. Кожен тримав у руках свій паспорт. Навпроти прізвища чоловіка у журналі реєстрації виборців поставили галочку. Він повинен був там розписатися. Раптом підскочила спостерігач і почала кричати, що розписується не там, де слід. Про те, що хтось голосував за двома паспортами навіть мови не було", - розповіла Оксана Яценко, голова ДВК №1.

Через цей випадок вибори на дільниці № 1 у Великій Багачці можуть визнати недійсними.

"Тепер спостерігачам потрібно звертатися до міліції і розповісти про випадок. Мали записати прізвище чоловіка, що приходив на дільницю з двома паспортами, - пояснила Ніна Івасечко, член окружної комісії по 148-му виборчому окрузі. - Тоді суд прийматиме рішення, чи вважати дійсними вибори на цій дільниці".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині вибори на одній з дільниць можуть визнати недійсними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі