четвер, 25 вересня 2008 14:04

На початку 2005 року Ющенко пропонував Медведчуку будь-яку посаду на вибір - політолог

Політолог Михайло Погребінський вважає "абсолютною брехнею" заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко зверталася до нього з проханням призначити екс-главу Адміністрації президента Віктора Медведчука послом України в Російській Федерації або на посаду віце-прем"єр-міністра України.

"Це повна брехня. Уявіть собі, що Медведчук може розглядати для себе посаду посла при Президенту Ющенку? Це абсолютний абсурд, тому що всі розуміють, що Медведчук не може виконувати команди Банкової. Що таке посол? Це людина, яка не має власної позиції, а людина, яка реалізує план, що формується на Банковій. Хіба можна собі уявити, що Медведчук реалізував би плани Огризка, враховуючи його відносини з Медведєвим, Путіним. Це повна нісенітниця", - сказав Погребінський.

На його думку, Тимошенко за бажання призначити Медведчука на посаду віце-прем"єр-міністра могла б це зробити без узгодження з Главою держави. "Посада віце-прем"єра не вимагає узгодження або призначення Президентом. Таке призначення відбувається через процедуру голосування в парламенті. І якби Тимошенко цього захотіла, вона б легко домовилася б з Партією регіонів, яка була б не проти, і мені це відомо. Кандидатура Медведчука була б проголосована поза бажанням або небажанням Ющенка", - упевнений політолог.

"На початку 2005 року, і я це знаю напевно, Ющенко зустрічався з Медведчуком, причому ця зустріч проходила на прохання Ющенка. Він пропонував Медведчуку будь-яку посаду на вибір. Тобто Ющенко не отримав професійної людини собі в команду і тепер влаштовує з цього…", - підкреслив він.

Вчора, 24 вересня, Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками Атлантичної ради в Нью-Йорку заявив, що Юлія Тимошенко просила його призначити екс-главу Адміністрації президента Віктора Медведчука послом України в Російській Федерації або на посаду віце-прем"єр-міністра України.

"Як тільки я подав кандидатуру Тимошенко на розгляд парламенту, наступного дня вона приходить до мене і просить, щоб я призначив Медведчука послом у Росії або віце-прем"єром. У відповідь на це я сказав, що цієї людини не буде в українській владі ніколи", - заявив Ющенко.

При цьому Глава Української держави додав, що Тимошенко і Медведчук є основними партнерами в українській політиці. "Це перші партнери, це перша пара. І не зараз, і не місяць, і не два", - зазначив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На початку 2005 року Ющенко пропонував Медведчуку будь-яку посаду на вибір - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі