неділя, 10 жовтня 2010 14:37

На міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах - КВУ

На міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах - КВУ

На місцевих виборах в Україні працюватиме не більше 50 міжнародних спостерігачів.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Станом на вчора, жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований. А з того, що я знаю взагалі, що місія ОБСЄ БДІПЛ, оскільки пізно отримала запрошення від МЗС, вона не встигає організувати повноцінну місію, тому що запрошення було лише півтора тижні тому", - зазначив він.

"Приїде два експерти від ОБСЄ, які десь тут будуть сидіти в Києві. Тобто швидше вони будуть як спостерігачі. Вони будуть зустрічатися з ЦВК, з політиками. Тобто місії повноцінної ОБСЄ не буде, відповідно - звіту не буде. Від ОБСЄ точно буде така оціночна місія" - додав він.

За його словами, кілька дипломатичних представництв посольств своїх представників будуть реєструвати міжнародними спостерігачами.

"Я знаю, що Конгрес місцевих громад Парламентської Асамблеї Європи буквально на цьому тижні прибуде, але це теж небагато чисельна, там їх просто на пальцях двох рук можна порахувати. Я думаю, загалом в Україні не буде більше півсотні міжнародних спостерігачів, які десь поїдуть, як правило в Одесу, в Донецьк, хтось ще кудись. Тому на міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах", - попередив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «На міжнародних спостерігачів годі надіятись на цих виборах - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі