неділя, 07 червня 2020 19:48

На місцевих виборах протестують онлайн-голосування

На місцевих виборах протестують онлайн-голосування
За кандидата можна буде проголосувати на порталі, каже Федоров.

Мешканці великих міст України на місцевих виборах 25 жовтня зможуть протестувати онлайн-голосування. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми готуємо голосування на виборах у жовтні. Хочемо запустити портал, де буде можливість проголосувати за свого кандидата. Але це буде не замість голосування, а просто моделювання. Тобто ти проголосував на дільниці, а потім пішов додому і проголосував онлайн. Ми хочемо показати людям, як це виглядатиме, як потрібно буде реєструватися, як можна змінити свій вибір упродовж усього дня", - цитує міністра LB.ua

В уряду немає мети зробити електронні вибори заради електронних виборів, зауважив Федоров. Спочатку потрібно підготувати інфраструктуру і паралельно розвивати цифрові навички.

25 жовтня в Україні обиратимуть мерів міст і місцеві ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відповів на пропозицію партії Порошенка

Раніше Михайло Федоров казав, що наступні вибори президента України можуть відбутися в онлайн-режимі.

"Думаю, за чотири роки, які залишилися до наступних президентських виборів, ми вже оволодіємо масовою прихильністю людей до цифрових технологій. І зможемо провести вибори, як альтернативний інструмент - онлайн", - сказав міністр.

Зараз ви читаєте новину «На місцевих виборах протестують онлайн-голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі