середа, 15 червня 2016 12:52

На Миколаївщині звільнився губернатор, чекають відставки прокурора і керівника поліції

На Миколаївщині звільнився губернатор, чекають відставки прокурора і керівника поліції
Вадим Меріков Фото: mykolayiv-oda.gov.ua

Голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков подав у відставку.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

"Вчора у мене була зустріч із Вадимом Меріковим. Не зважаючи на певні досягнення, роботу з АТО, після розмови зі мною він написав заяву про звільнення із посади голови облдержадміністрації", - розповів президент.

Порошенко назвав звільнення політичною відповідальністю.

"Наголошую на тому, що цим не обмежиться. Звертаюся до генерального прокурора звільнити прокурора Миколаївської області за бездіяльність у частині боротьби з корупцією. Звертаюся до міністра внутрішніх справ і шефа Національної поліції звільнити голову поліції області", - заявив президент.

"Ніколи більше у Миколаєві не буде тихого болота, яке ніби-то демонструє сприйняття корупційних фактів. І це лише перший крок. Впевнений, що всі представники обласних і районних адміністрацій з цього зроблять відповідні висновки. Ніяка політична криша, ніяке членство у партії не мають нікого захистити, якщо є підозри у корупційних діях", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник, в якого знайшли золоті тунелі, зомлів у суді

Нагадаємо, 4 червня військова прокуратура затримала першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука за хабар у $90 тис. У його квартирі слідчі знайшли валізу з сотнями тис. дол. і нацистські символи. Під будинками співробітники СБУ знайшли підземні тонелі зі скарбами - зливками золота, антикваріатом, валютою та чорною бухгалтерією. Романчук - член партії БПП. Крім того він має звання Герой України.

8 червня Одеський суд заарештував Романчука на два місяці з можливістю внести заставу.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині звільнився губернатор, чекають відставки прокурора і керівника поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі