пʼятниця, 10 квітня 2020 14:26

На Кучму і Єрмака написали заяву про державну зраду

На Кучму і Єрмака написали заяву про державну зраду
СБУ і ДБР відмовились відкривати справу проти Єрмака. Фото: Reuters

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань відмовили народному депутату Володимиру В'ятровичу відкрити кримінальну справу щодо державної зради другого президента Леоніда Кучми та керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це В'ятрович написав у Facebook у п'ятницю.

"Подав до суду на бездіяльність ДБР. СБУ приготуватися", - розповів нардеп і опублікував скаргу до Шевченківського районного суду міста Києва.

"Єрмак і Кучма у Мінську підписали відомі папери спільно з представниками російської окупаційної адміністрації", - написав В'ятрович.

"Днями отримав від ДБР відповідь, що слідчий відмовив у внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаним фактом. На черзі - СБУ. Куди я так само надіслав звернення про держзраду Кучми і Єрмака. І звідки так само отримав таку ж відповідь, як із ДБР, як під копірку", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що у Сівохи на язиці - у влади в голові. Журналіст Цимбалюк попередив, чим загрожує пацифізм щодо ворога

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і експрезидент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського і нагадали, що в ОРДЛО діють окупаційні органи Російської Федерації.

"Усі переговори щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками.

Реалізація на практиці оприлюдненого українськими ЗМІ положення про згадану консультативну раду закладає основу для того, щоб поставити під сумнів закріплену в законодавстві України позицію нашої держави про те, що на сході країни відбувається збройна агресія з боку Російської Федерації, яка тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та території в Донецькій і Луганській областях.

Такий підхід може поставити під сумнів продовження санкцій наших західних партнерів", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «На Кучму і Єрмака написали заяву про державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі