понеділок, 05 листопада 2012 20:53

На фальсифікації та незаконні дії на округах влада дала особисте добро - експерт

На фальсифікації та незаконні дії на округах влада дала особисте добро - експерт
Борис Кушнірук. Фото: obozrevatel.com

На фальсифыкації та незаконні дії на округах влада дала особисте добро.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук, коментуючи ситуацію, яка склалася в проблемних округах.

Він підкреслив, що влада своїми діями вже настільки себе дискредитувала, що люди готові виходити на протеси, щоби захистити свої права і свої голоси.

"Я не є прихильником приходу влади у вигляді повстань. Це нічого країні не дає. Це нічого не дає ані людям, ані майбутньому Україні. Водночас такими діями влада більше радикалізує настрої суспільства і ще більше створює підтримку тій же "Свободі", яка готова і до крові і до силового зіткнення. Я далеко не впевнений, що це є позитивом для країни", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання, що в такій ситуації варто робити владі, він наголосив, що вона має усвідомити до яких наслідків можуть призвести ці методи, які застосовуються на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Пилипишина "западло" програти округ новачку — експерт пояснив, чому 223 округ став найпроблемнішим

"Радити зараз владі припинити те, що вони роблять — це крик волаючого у пустелі. Таке відчуття, що там не хочуть нічого чути. Водночас, вони розуміють, що наслідки будуть доволі жахливими. При чому, не обов'язково, що вони (ці наслідки) вистрелять в один день. Бо західні країни все застосують санкції щодо окремих людей в Україні, то для багатьох будуть непереливки. Я вже не кажу, чи зможе виїжджати за кордон Олександр Янукович. Старший то президент, він має імунітет. Чи зможе виїжджати молодший Азаров. Що робити Клюєву. А що робити багатьом людям, які насправді стають заручниками цієї ситуації, при чому заручниками на один день", - переконаний Кушнірук.

Він зауважив: "Просто так всі ці зловживання та злочини не минуться. Історія Лазаренка показує, що дістають історії і через 10 років. А корупція в розумінні західних країн не має строків давності".

Саме тому, на думку експерта, дуже важко пояснити, навіщо влада вдається до таких протизаконних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція виступає за створення комісії по розслідуванню порушень на виборах

"Кожен округ можна розглядати окремо і пояснювати чому саме там такий розклад, але це не дає відповіді, навіщо це Януковичу. Бо зрозуміло, що одного гиркання Януковича та його наказу негайно це припинити було б достатньо для того, щоб це було припинено. Бо влада зберігається саме у нього. Влада над прокурором, над правоохоронними органами, контроль над судами. Тому можна із впевненістю казати, що немає не просто бажання влади зупиняти ці злочини, фактично дано добро на це", - підсумував Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «На фальсифікації та незаконні дії на округах влада дала особисте добро - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі