пʼятниця, 27 січня 2023 04:33

Спецтема: Війна Росії проти України

На допомогу західним танкам прийдуть українські САУ: Резніков анонсував деталі
1

Надані західними країнами танки на фронті підтримуватиме самохідна артилерія української розробки та виробництва. А незабаром українці зможуть побачити і результати розробки безпілотників безпосередньо українським оборонпромом.

У 2022 році Міністерство оборони України не лише збирало військову допомогу, а й фінансувало виробництво озброєння та військової техніки у вітчизняних розробників, зазначив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

"Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, в межах компетенції сприяли розгортанню в нових локаціях і збільшенню потужностей" - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахає окупантів до смерті: топ української зброї, якою ЗСУ нищать росіян

За словами міністра, Міноборони підготувало перехід у 2023 році на українське виробництво. Це стосується всього - від форми, взуття, бронежилетів і БПЛА до важкого озброєння, бронетехніки та боєприпасів.

На підтвердження своїх слів Резніков опублікував фотографію української самохідної артилерійської установки "Богдана" калібру 155-мм; це українська розробка, створена відповідно до стандартів НАТО.

Фото: facebook.com/reznikovoleksii

Він розповів, що перші САУ Міноборони замовило ще навесні 2022 року.

"Танки західного виробництва, які надійдуть через кілька місяців, на фронті буде підтримувати Українська – у всіх сенсах цього слова – артилерія. Я вже озвучував свій підхід. Україна повинна бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля в контексті стимулювання українських виробників" - пообіцяв він.

30 червня 2022 року українським захисникам вдалося вибити російських окупантів з острова Зміїний. Зробили вони це завдяки самохідній гаубиці 2С22 "Богдана".

Вперше публічна згадка про САУ Богдана з'явилася 14 липня 2018 р., коли військові експерти повідомили, що установка буде вперше показана громадськості на військовому параді на честь Дня Незалежності 24 серпня 2018 р. Незадовго до війни САУ пройшла польові випробування. Операція зі звільнення Зміїного стала першим її бойовим застосуванням.

Зараз ви читаєте новину «На допомогу західним танкам прийдуть українські САУ: Резніков анонсував деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі