неділя, 13 квітня 2014 16:17

На Донеччині всього 10 тисяч людей мітингують проти влади

На Донеччині всього 10 тисяч людей мітингують проти влади
Фото: fakty.ictv.ua

На даний момент кількість мітингувальників у містах і районах Донецької області становить більше 10 тис. чоловік.

Про це повідомила прес-служба Донецької ОДА з посиланням на обласний департамент внутрішньої політики в неділю.

У повідомленні наголошується, що ситуація в області залишається складною.

Найбільший осередок напруженості зберігається в Донецьку, де під контролем активістів "Донецької Республіки" залишається будівлю обласної ради та обласної державної адміністрації (ОДА).

"У Центрі підвищення кваліфікації мітингувальники згоди перейти не дали", - йдеться в повідомленні.

Найбільш напружена ситуація в області на даний момент в Слов'янську. За існуючою інформацією в ході проведення антитерористичної операції було поранено дев'ять осіб, одна загинула. 5 осіб з вогнепальними пораненнями доставлені до міськлікарні Артемівська, всім постраждалим надається медична допомога.

Крім того, за інформацією ЗМІ на трасі "Ростов-Харків" між містами Слов'янськ та Артемівськ нині триває збройне протистояння. Пересування бригад швидкої допомоги в Слов'янську зараз обмежене, однак, медики всіма доступними засобами забезпечують надання невідкладної допомоги та доставку постраждалих до лікувально-профілактичних закладів.

У Краматорську 12 квітня після перестрілки було захоплено будівлю міськвідділу МВС, а також будівля міськвиконкому..На даний момент ситуація без змін.

Також були спроби захоплення міських відділень міліції в Дружківці, Добропіллі, Горлівці.

У Горлівці в неділю пройшла зустріч з депутатами міськради, ведеться роз'яснювальна робота серед місцевих жителів. Підключені ЗМІ.

У Маріуполі після проведення проросійського мітингу було захоплено будівлю виконкому , вивішений прапор "Донецької народної республіки". Міліція не чинила опору мітингувальникам при захопленні будівлі. Такий же прапор також вивішений над будівлею СБУ.

У Єнакієвому було захоплено будівлю Єнакіївської міської ради. Після проведення позачергової сесії міської ради для зняття напруги в місті мер дав згоду на поїздку в Донецьк. Активісти вимагали визнати легітимність "Донецької республіки".

У Жданівці та Кіровському, за попередньою інформацією, представники "Донецької народної республіки" ( ДНР) будуть вести переговори з керівниками міст з питання визнання легітимності республіки.

У Дружківці пройшов мітинг прихильників створення "Донецької республіки" (близько 600 чол.). По його завершенню 2 людини підняли прапор "ДНР" над будівлею виконкому та потім покинули його. Спроб захоплення не було.

Такий же захід пройшло в місті Дебальцеве (близько 200 чол.), Вивішений прапор без захоплення будівлі. Мітингувальники вимагали зібрати позачергову сесію міськради, виставити блок-пости, не допустити впровадження "Правого сектора" .

З Харцизька в 10.00 неділі в бік Донецька виїхало 3 мікроавтобуси і 1 рейсовий автобус з 50 людьми на підтримку активістів "Донецької Республіки".

У Слов'янському районі на території сільських рад Мирнінський, Билбасовскій, Маяковський і селищна рада Райгородок були встановлені блок-пости. У Мірнінській сільраді організаторами виступили так звані "зелені чоловічки", представники проросійських сил. Активісти в руках тримають дубинки, палиці, зброю, за попередніми даними, немає. Вони зупиняють автомобілі і оглядають їх. Агресії з боку "перевіряючих" та учасників дорожнього руху немає.

У Ясинуватському районі на посту ДАІ поруч із співробітниками чергують активісти "самооборони". Активної діяльності не виявляють.

В інших районах області ситуація відносно спокійна.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині всього 10 тисяч людей мітингують проти влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі