середа, 09 березня 2011 15:58

На Донеччині просять Януковича не залишати 30 тисяч земляків без лікарні

 

За два тижні 4250 підписів зібрали жителі міста Кіровське (на Донеччині) під зверненням до президента з проханням не закривати єдину в місті лікарню.

Крім того, до Віктора Януковича звернулися жителі сіл Орлове-Іванівка, Михайлівка, Шевченко (Шахтарського району), які просять приєднати їх до Кіровської райлікарні, так як до м. Шахтарська їм добиратися значно довше, ніж до лікарні міста Кіровське. За останній рік було більше 300 дзвінків з 7 прилеглих сіл, і пацієнти, яких "швидка" доставляла за викликами, госпіталізувалися до лікарні м. Кіровське.

Мешканці висловлюють обурення з приводу пілотного проекту реформи охорони здоров'я, в який опинилася втягнута серед кількох інших Донецька область. Проект передбачає ліквідацію низки районних лікарень, в числі яких опинилася і Кіровська центрально-міська - єдина лікарня міста Кіровське (всього в місті проживають 28 тис. чоловік). Мешканці міста та навколишніх сіл вважають, що знищення Кіровської лікарні позбавить їх конституційного права на медичну допомогу і охорону здоров'я, і навіть поставить під загрозу їхні життя.

Підписанти вимагають від Януковича не тільки припинити експеримент в їхньому районі, а й притягти до відповідальності губернатора Донеччини Анатолія Близнюка, який його ініціював.

"Ну яка це реформа, якщо збираються розігнати лікарню в шахтарському місті, навколо якого працювали десятки шахт (найбільша з нині діючих -"Комсомолець Донбасу", знаходиться в 2 км від Кіровського - ред.) - Хочуть залишити тільки терапію та дитяче відділення і ті з урізаними ліжко-місцями, - обурюється місцевий комуніст Андрій Васильович Немеш, - Навіть у важкі 90-ті роки ні в кого не піднялася рука зруйнувати те, що створювалося роками. Не по кишені нашим людям отримувати лікування в обласному центрі".

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині просять Януковича не залишати 30 тисяч земляків без лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі