субота, 30 жовтня 2010 19:53

На цих виборах деякі кандидати мають непогашені судимості - УСДП

На цих виборах деякі кандидати мають непогашені судимості - УСДП

Лідер УСДП Євген Корнійчук пропонує змінити закони про місцеве самоврядування.

Про це він сказав під час прес-конференції, де презентував пакет законопроектів, які мають посилити роль місцевого самоврядування.

"Хочемо переконати владу, що у мери та голови сільських рад не можуть балотуватися люди без вищої освіти та відповідного досвіду роботи. На цих виборах деякі кандидати не дружать із законом - мають непогашені судимості. А також не мають жодного відношення до місцевих рад. Вони ніколи не обиралися, не були депутатами місцевого самоврядування та не знають, як це робиться. Але за рахунок гречки намагаються прийти до влади. Таку ситуацію треба заборонити на законодавчому рівні", - зауважив Корнійчук.

Він наголосив, що Партія регіонів робить усе для посилення влади Януковича.

"Коли більшість приходить до влади, то складається ситуація як у казці "Убий дракона" - я вбив дракона та сам став драконом. Партія регіонів заявляє, що виступає за посилення місцевого самоврядування. Але реально вона займається подальшою централізацією влади. Ми хочемо показати виборцям, хто реально готовий підтримати законодавство про місцеве самоврядування", - підкреслив Корнійчук.

Депутатська група "За місцеве самоврядування" наступного тижня планує зареєструвати у парламенті проекти нових законів щодо комунальної власності, місцевих референдумів та пропонуватимуть змінити закони про бюджетний кодекс, житлово-комунальні послуги, місцеві адміністрації. За словами Корнійчука, ці зміни підтримують не тільки депутати з його партії, а й нардепи з Партії регіонів та Блоку Литвина.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На цих виборах деякі кандидати мають непогашені судимості - УСДП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі