четвер, 16 листопада 2017 14:31

На Банковій заперечують вплив на рішення НАЗК

На Банковій заперечують вплив на рішення НАЗК
Олексій Горащенков із Адміністрації президента переконує, що не має відношення до НАЗК. Фото: detector.media

Перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков заперечив твердження екс-співробітника НАЗК Ганни Соломатіної про нібито наявність у нього впливу на рішення Нацагентства.

Про це агентству "Укрінформ" повідомив сам Горащенков у відповідь на інформаційний запит.

"Твердження пані Соломатіної щодо мого нібито впливу на рішення НАЗК не відповідають дійсності. Для приписуваного мені втручання в роботу цього органу не маю ані права, ані можливостей, ані часу, ані бажання", – заявив Горащенков.

Він також припустив, які мотиви могли стояти за звинуваченнями на його адресу: "Мені важко судити, якими є мотиви вчинку пані Ганни. Чи то це її план уникнути відповідальності за свої дії чи бездіяльність під час перебування на відповідальній посаді в НАЗК, чи то це наслідок публічного конфлікту між двома новоствореними антикорупційними органами, чи це спроба натиснути на мене як на учасника конкурсу та на членів конкурсної комісії Державного бюро розслідувань".

Він також запевнив, що ця "інформаційна атака" ніяк не вплине на його роботу. "За останні півтора роки моєї участі в конкурсі я звик до системних інформаційних атак. Вони, звичайно, неприємні, але не здатні ані дестабілізувати мене морально, ані вплинути на якісне виконання мною своїх службових обов'язків – реальних, а не тих, які існують лише у фантазіях Соломатіної та осіб, які підштовхнули її до класичної чорнопіарівської акції", - зазначив він.

Раніше керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці. Вона також стверджувала, що нібито представник Адміністрації Президента України Олексій Горащенков є "куратором" роботи НАЗК.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій заперечують вплив на рішення НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі