неділя, 20 червня 2021 13:30

На Банковій відбулися зміни

На Банковій відбулися зміни
Два роки тому Зеленський заявляв, що у будівлі на вулиці Банкова буде художній музей. Фото: УНН

Два роки тому президент Володимир Зеленський замінив Адміністрацію президента на Офіс. Указ видав 20 червня 2019-го.

Офіс утворив, реорганізувавши і скоротивши чисельність працівників АП.

"Офіс президента України є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом визначених Конституцією повноважень", - сказано в указі.

Фінансове, матеріально-технічне та інше забезпечення діяльності ОП здійснює Державне управління справами. Оплату працівників визначає Кабінет міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійський олігарх Новинський відвідує Офіс президента

Через п'ять днів Зеленський призначив колишнього адвоката олігарха Ігоря Коломойського Андрія Богдана керівником ОП.

Його заступниками стали Сергій Трофімов, Руслан Рябошапка, Кирило Тимошенко, Вадим Пристайко, Юрій Костюк, Олексій Гончарук.

Напередодні указу про створення ОП, 19 червня Зеленський робив журналістам екскурсію у кабінеті на вулиці Банкова.

"Я дуже хочу переїхати. Є ідея, є план, є конкретні будівлі. Але в нас уже є дуже крута ідея, що потім робити з Банковою. Це буде великий художній музей", - заявляв Зеленський.

Наступного року у лютому Андрія Богдана замінили на посаді керівника ОП Андрієм Єрмаком.

Єрмак, як керівник патронатної служби президента, регулярно порушує писані й неписані правила класичної дипломатії, писали ЗМІ.

У Єрмака - 10 заступників. Серед них - Олег Татаров, який за президентства втікача Віктора Януковича обіймав керівну посаду в МВС, у розпал Революції гідності отримав від Януковича звання "Заслужений юрист України".

Цього тижня петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Його призначав Зеленський торік у серпні.

"Під час Революції гідності Татаров стверджував, ніби міліція "не використовує зброю", а мітингувальники загинули через поранення в потилиці. А отже, стріляли в них не міліціонери, а "люди, які були поруч", - сказано в петиції.

Оточення президента Зеленського, зокрема помічник Сергій Шефір, керівник ОП, заступник, користуються номерами прикриття, які за законом їм не передбачені, повідомляли журналісти Bihus.info.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій відбулися зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі