пʼятниця, 27 червня 2008 12:50

На 6% впав рейтинг Тимошенко за два місяці

На президентських виборах 24,2% українців проголосували б за лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 18% - за прем"єр-міністра Юлію Тимошенко і 5,8% віддали б свої голоси за діючого президента Віктора Ющенка.

Такі дані результатів соціологічного опитування, проведеного 6-16 червня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

В порівнянні з даними опитування у квітні цього року, рейтинг Тимошенко знизився на 6%, рейтинг Ющенка - на 4%, а рейтинг Януковича піднявся на 1% (респонденти відповідали на те ж питання про президентські вибори).

В порівнянні з квітнем рейтинг Тимошенко знизився на 10% в західному регіоні України, на 8% - в центральному і на 6% - в південному регіоні. Рейтинг Ющенко знизився на 7% в західному і центральному регіонах.

Рейтинг Януковича піднявся на 47% в південному і західному регіонах і знизився на 1% в центральному регіоні і на 2% в східному.

Якби в середині червня відбувся другий тур президентських виборів, то при суперництві з Тимошенко Янукович отримав би 34% голосів всіх виборців, а Тимошенко - 27%.

В той же час, при суперництві в другому турі з Ющенком Янукович мав би шанси отримати ті ж 34% голосів всіх виборців, а Ющенко - 18%.

Методом інтерв"ю опитано 2039 респондентів, які проживають у всіх областях України, в Криму і Києві.

Статистично погрішність вибірки не перевищує 3.5% для показників, близьких до 50%, 3% - для показників, близьких до 25% і 2%, - для показників, близьких до 10%.

Зараз ви читаєте новину «На 6% впав рейтинг Тимошенко за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі