пʼятниця, 30 листопада 2012 17:38

На 15-річчя ЦВК Шаповал запевняв, що соромитися їм немає чого
12

Фото: Фото: Тарас Подолян

Центральна виборча комісія відзначила 15-річчя свого існування.

Відкриваючи урочисте засідання, голова ЦВК Володимир Шаповал наголосив, що за всі ці роки в діяльності Центрвиборчкому були різні моменти, але з усіх виборчих кампаній члени установи виходили з честю.

Він розповів, що офіційно початок діяльності ЦВК як самостійного державного органу розпочався 13 листопада 1997 року напередодні старту виборів до парламенту 1998 року.

Наступним кроком стало прийняття закону про ЦВК, а вже потім повноваження Центрвиборчокму було розширено.

"Протягом 15 років діяльності ЦВК забезпечило проведення трьох виборчих кампаній президента України, 5 кампанії з виборів народних депутатів та 4 кампанії місцевих виборів. Крім того, було забезпечено проведення однієї кампанії з всеукраїнського референдуму, щоправда результати якого з різних причин не було імплементовано", - наголосив Шаповал.

Водночас, про останню парламентську кампанію Шаповал вирішив багато не говорити. Однак наголосив, що працівникам ЦВК немає чого соромитися за неї і все було зроблено правильно.

"Я би не хотів говорити про виборчу кампанію, яка вже формально завершена, хоча ми все ще перебуваємо у стані виборчого процесу, приймаємо відповідні рішення, - наголосив він. - Та я хотів би констатувати, що які б не були попередні висновки цьогорічного виборчого процесу, в тому числі виборчих експертів, міжнародних і національних, наш колектив ЦВК на своєму місці зробили максимум можливого для організації та підготовки проведення цих виборів".

Після цього Шаповал видав нагороди працівникам ЦВК. Загалом було роздано 46 державних нагород – ордени та медалі, 45 Почесних грамот Кабінету міністрів України, 8 Почесних грамот Верховної Ради України.

 

Зараз ви читаєте новину «На 15-річчя ЦВК Шаповал запевняв, що соромитися їм немає чого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі