субота, 15 травня 2021 13:36

МЗС України жорстко відповіло Путіну на закиди про перетворення на антипод Росії

МЗС України жорстко відповіло Путіну на закиди про перетворення на антипод Росії
Речник МЗС пояснив Путіну, чому Україна не антипод Росії. Фото: Детектор Медіа

Заява російського президента Володимира Путіна про те, що Україну перетворюють на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в нашій державі, вважає речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Кремлю не варто втручатися у справи інших країн, а зосередитися на проблемах росіян. Україна як суверенна нація самостійно визначає вектор свого розвитку без прив'язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей "русского міра" не змогли й не зможуть зупинити трансформацію України на сучасну європейську демократичну державу", – сказав у коментарі РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ визнала недружні країни: поки в списку всього дві

Додав, що "географію змінити не можна", а тому після завершення війни на Донбасі та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи.

Путін заявляв, що "Україну повільно, але вірно перетворюють в якийсь антипод Росії, в якусь Антироссію, в якийсь майданчик, з території якого ми постійно, судячи з усього, будемо отримувати новини, які потребують особливої з нашого боку уваги з точки зору забезпечення безпеки Російської Федерації".

Зараз ви читаєте новину «МЗС України жорстко відповіло Путіну на закиди про перетворення на антипод Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі