неділя, 30 січня 2022 02:10

МЗС України вимагає скасувати рішення Росії про соцвиплати жителям ОРДЛО

МЗС України вимагає скасувати рішення Росії про соцвиплати жителям ОРДЛО
Володимир Путін хоче надавати виплати і без місця реєстрації в Росії. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської федерації скасувати рішення про соцвиплати мешканцям тимчасово окупованої частини Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє МЗС.

"Розглядаємо оприлюднення доручення президента РФ щодо надання соцвиплат через російський портал "держпослуги" як чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави у російський політичний, економічний і гуманітарний простір", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зрешетили кулями позиції ЗСУ біля Мар'їнки

У МЗС наголосили, що Кремль обрав момент для цього саме під час ескалації безпекової ситуації навколо кордонів України. Таке рішення не сприяє дипломатичним зусиллям, яких докладають Україна з партнерами, для вирішення ситуації на кордоні.

"Вимагаємо від РФ скасувати ухвалене рішення, припинити подібні гібридні провокації та утримуватися від кроків, що ускладнюють дипломатичний процес, насамперед у роботі Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи", - наголошує МЗС.

Президент Росії Володимир Путін доручив забезпечити жителів окупованих території на сході України соціальними виплатами. Отримати їх зможуть тільки громадяни з російським паспортом. Заяву на отримання виплати можна буде подати через Єдиний портал державних і муніципальних послуг Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України вимагає скасувати рішення Росії про соцвиплати жителям ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі