понеділок, 07 листопада 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС різко відреагувало на проросійські заяви мера латвійського міста

МЗС різко відреагувало на проросійські заяви мера латвійського міста
Речник МЗС Олег Ніколенко відреагував на проросійські заяви мера латвійського міста. Фото: Facebook Олега Ніколенка

У Міністерстві закордонних справ України різко відповіли на скандальні заяви мера одного з міст Латвії – Даугавпілс – Андрейсу Елксніньшу про війну в Україні.

Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький політик поскаржився, що Україна внесла його до "списку терористів": в МЗС відповіли

"Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини Росії в Україні. Не дивно, що його політична сила опинилася на узбіччі політики за підсумками останніх виборів до Сейму Латвії", – відреагував він.

Ніколенко додав, що висловлювання цього "маргінального діяча" не відображають ні офіційну позицію дружньої Латвії, ні поглядів абсолютної більшості латвійців. Жителі Латвії, за словами Ніколенка, "не лише щиро співчувають, а й активно допомагають Україні в її боротьбі проти російської агресії".

Мер Даугавпілса – другого найбільшого міста Латвії – Андрейс Елксніньш назвав Крим російським. Він також ухилявся від того, щоб назвати Росію агресором і єдиним винуватцем війни. Його заяви пролунали в ефірі програми "Kāpē".

Його декілька разів перепитали, чи хотів би він перемоги України і поразки Росії, на що він кілька разів поспіль відповідав, що "у війні не буде переможців" і це людська трагедія.

На прохання назвати, хто є агресором у цій війні, він сказав, що вже давав відповіді на ці запитання.

Коли йому зауважили, що зараз дуже важливо називати речі своїми іменами, Елксніньш відповів: "В Україні війна – це ясно й очевидно, Росія веде війну не на території своєї країни, це очевидно.

Зараз ви читаєте новину «МЗС різко відреагувало на проросійські заяви мера латвійського міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі