пʼятниця, 08 серпня 2008 16:53

МЗС рекомендує українцям оминати Абхазію та Осетію

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідин територій Південна Осетія (Грузія) та Абхазія (Грузія).

У зв"язку із закриттям російською стороною контрольно-пропускного пункту "Казбегі-Верхній Ларс" - єдиного на цей час легітимного наземного КПП на кордоні між Грузією і Росією, МЗС просить громадян України утриматись від транзитних поїздок, в тому числі власним автотранспортом, до Грузії через територію Росії, Абхазії та Південної Осетії.

"В"їзд іноземних громадян з території Російської Федерації на територію Грузії, через пункти пропуску "Адлер", "Нижній Зарамаг", розглядається грузинською стороною як незаконний перетин державного кордону Грузії та кримінально переслідується", - сказано у повідомленні МЗС.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України для відвідання та відпочинку в Грузії "скористатися широко розгалуженою мережею повітряного сполучення між Україною та Грузією".

"Для перевезення власного автотранспорту рекомендуємо використовувати поромне морське сполучення між нашими країнами за маршрутом "Іллічівськ-Поті", - сказано у повідомленні.

МЗС України звертається до українських громадян, що потрапили в скрутне становище на території Республіки Абхазія і Південної Осетії, з проханням терміново зв"язатися:

з посольством України в Грузії (тел.: +99532311454, +99532311161),

або Консульським агентством України в Батумі (тел.: +99522231600),

або Генеральним консульством України в Ростові-на-Дону (тел.: +78632270549, +78632270551).

Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «МЗС рекомендує українцям оминати Абхазію та Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі