понеділок, 02 лютого 2009 18:04

МЗС обурений свавіллям Росії

МЗС обурений свавіллям Росії
У Міністерстві закордонних справ України обурені коментарями генерального консула Російської Федерації в Харкові у зв"язку з позицією українців зі східних областей в питанні російсько-грузинського конфлікту. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич на брифінгу в понеділок у Києві.

Він поінформував, що раніше генконсул РФ в Харкові передав офіційну подяку президента Росії Дмитра Медведєва громадянам України зі східних областей за їх "абсолютно правильну позицію у питанні російсько-грузинського конфлікту", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за словами Кирилича, генконсул не просто передав подяку, а ще вдався до певних коментарів. "Подібні коментарі генконсула суперечать положенням Віденської конвенції про консульські відносини", - сказав прес-секретар МЗС.

Кирилич підкреслив, що такі порушення міжнародного права з російської сторони є "вже системними".

У зв"язку з цим МЗС України вручив ноту з "застереженням неприпустимості подібних дій і висловлювань дипломатами РФ" раднику-посланцю посольства Росії в Україні Всеволоду Лоскутову.

За словами Кирилича, крім того, що подібні висловлювання дипломатів суперечать міжнародному праву, вони не сприяють позитивному розвитку українсько-російських відносин.
Зараз ви читаєте новину «МЗС обурений свавіллям Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі