вівторок, 22 лютого 2011 18:05

МЗС не змогло відправити літак за українцями у Лівії

МЗС не змогло відправити літак за українцями у Лівії

Міністерство закордонних справ України повідомило, що змушене відкласти відправлення літака до Лівії для евакуації громадян України.

За повідомленням Посольства України в Лівії, сьогодні очікується введення комендантської години в Тріполі, яка буде діяти щодня з 16:00 до 8:00.

"Це, у свою чергу, робить неможливим безпечний переїзд в аеропорт Тріполі громадян України, які висловили бажання повернутися в Україну в рамках евакуації, а також ускладнює отримання від лівійських компетентних органів дозволів на переліт і посадку в столичному аеропорту іноземних, у тому числі українського, літаків у цей проміжок часу", - повідомили в МЗС.

У зв'язку з цим, а також для забезпечення безпечного збирання в аеропорту і посадки на борт літака українських громадян, МЗС спільно з МНС і Міноборони оперативно обговорює можливість забезпечення перельоту першого літака в Лівію завтра, 23 лютого.

Нагадаємо, що у зв'язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Лівії МЗС настійливо рекомендує громадянам України тимчасово втриматися від поїздок у цю країну.

Там ще 15 лютого розпочалися масові акції протесту. Мітингувальники вимогають відставки Муаммара Каддафі, який править країною 42 роки.

Сьогодні, 22 лютого, з Києва до Тріполі планували відправити літак Міністерства оборони для евакуації громадян України. За даними МЗС, 170 громадян України підтвердили готовність евакуюватися.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не змогло відправити літак за українцями у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі