пʼятниця, 02 березня 2007 18:42

МВС виявило у себе заборонені системи прослуховування

Керівництво Міністерства внутрішніх справ минулої п"ятниці відзвітувало про інвентаризацію свого майна. 52-річний заступник міністра Віктор Суслов закликає не політизувати цей процес.

- Така перевірка в МВС проводиться вперше, - зауважує. - Ніяких політичних мотивів бути не може.

Інвентаризація триватиме до кінця березня. Суслов каже, що вона не пов"язана з бажанням звинуватити в будь-чому колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

- Будь-яке керівництво, яке приходить в нове міністерство, хоче знати, що тут числиться і що є в наявності. Ось для цього і проводиться інвентаризація. Був би попередником Луценко або хтось інший, це не має значення, - говорить Суслов.

Але не заперечує, що такі перевірки частково спрацьовують і проти Луценка.

- Розкриваються недоліки, які були не тільки при Луценкові, але й ті, які виникали раніше. Ніяких офіційних, і неофіційних звинувачень в адресу попереднього керівництва ніхто не висуває.

Зазначає, що обвинувачувати попереднє керівництво міністерства - компетенція Служби безпеки України й Генпрокуратури.

Суслов повідомляє, що під час інвентаризації головне контрольно-ревізійне управління виявило в МВС комплекс прослуховування мобільних телефонів. Знімає скатертину під якою виявляються два чорних ящики. Але одразу ж їх накриває. Мовляв, апаратура секретна, на неї довго дивитися не можна.

Зараз відомство готує матеріали для передачі цього комплексу СБУ. Розслідується, чому цей комплекс не був переданий раніше і як він досі використовувався. Раніше СБУ закликала повернути їй прослуховуючі системи. Тих, хто не скориться, обіцяли карати.

- Почали проводити інвентаризацію - знаходимо устаткування, якого ми не маємо право зберігати, - визнає Суслов.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «МВС виявило у себе заборонені системи прослуховування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі