четвер, 20 вересня 2007 14:34

МВС перевірить, чи вживають чиновники наркотики

Міністерство внутрішніх справ готове перевіряти інформацію громадян щодо вживання представниками влади наркотичних засобів.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив перший заступник начальника Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Іван Башта, коментуючи інформацію деяких ЗМІ щодо вживання наркотичних засобів окремими представниками влади під час виборчої кампанії.

"Якщо є така інформація стосовно представників влади, телефонуйте, ми готові перевіряти", - сказав Башта, додавши, що з цього приводу, а також з приводу наявності у громадян іншої інформації щодо незаконного обігу наркотиків, можна звертатися за телефоном довіри департаменту 289-13-24.

Продовжуючи тему боротьби з наркотиками в Україні, правоохоронець також зазначив, що наша країна не є експортером наркотичних засобів, оскільки 98% наркосировини є рослинного походження, а вона мало цікавить тих, хто вживає наркотики.

Разом з тим він зазначив, що, відповідно до статистичних даних Міністерства охорони здоров"я, в Україні нараховується 171,6 тис. наркозалежних. У той же час на обліку МВС стоїть 510 тис. осіб такої категорії.

За словами Івана Башти найбільша кількість наркозалежних на 10 тис. населення у Миколаївській, Луганській, Дніпропетровській, Херсонській, Одеській областях та Севастополі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «МВС перевірить, чи вживають чиновники наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі