середа, 03 липня 2013 11:51

"Мовний" Майдан подякував опозиції за "скасування" закону
5

Фото: Фото: gazeta.ua

Біля Українського дому зібралися десяток активістів, аби відзначити річницю "мовного" Майдану.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, через дощ люди зібралися біля самого холу в будівлю. Вони мають намір написати на сходах вірші, присвячені українській мові. Люди тримають прапори "Нашої України", Народного руху України, Української народної партії, та УНСО.

Також принесли плакат із "мовного" Майдану та новий банер із написом: "Мовний Майдан вітає парламентську опозицію із першою річницею! Дякуємо за "виконання" передвиборчої обіцянки скасувати закон "про мови".

Активісти таким чином висловлюють своє незадоволення сьогоднішньою опозицією, яка перед виборами обіцяла скасувати закон Ківалова-Колесніченка, але так нічого і не зробила. Також опозиції закидають те, що одразу після початку "мовного" Майдану вона перестала брати в ньому участь і закликала людей розійтися.

"Цей закон рано чи пізно повернеться проти них (влади — Gazeta.ua)", - сказав екс-нардеп Зіновій Шкутяк. - Чому до сьогоднішнього дня не було спроби скасувати цей закон, бо у сьогоднішньої опозиції підмінені інтереси держави своїми інтересами. Вони розраховують на голоси всіх людей, які не розуміють наслідки цього закону, тому вони не б'ються у ВР за скасування закону. Але він буде скасований".

"Боротьба не закінчилася, вона продовжується, і врешті решт ми переможемо. Для цього треба змінити владу, а може й опозицію, але народ це зробить", - сказав один із організаторів акції.

Як відомо, 3 липня Верховна Рада прийняла скандальний законопроект "Про засади державної мовної політики", який спричинив акції протесту прихильників опозиції.

Зараз ви читаєте новину «"Мовний" Майдан подякував опозиції за "скасування" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі