субота, 24 травня 2008 12:30

Москва відверто пояснила, чим загрожує вступ України в НАТО

У Москві заявляють про негативні наслідки приєднання України до НАТО.

Як повідомляє МЗС РФ у п"ятницю, у ході російсько-українських консультацій у Києві "з російської сторони у відвертому ключі було висловлено занепокоєння у зв"язку з планами приєднання України до альянсу, негативними наслідками цього процесу для формування єдиної і неподільної загальноєвропейської системи безпеки, російсько-українських відносин, а також взаємодії в рамках Ради Росія-НАТО".

"Знову було підкреслено, що сучасний характер викликів і загроз вимагає якісно інших, справді колективних відповідей, ніж розширення військово-політичних альянсів, створених у роки "холодної війни"", - йдеться в повідомленні, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

Як інформує російський МЗС, 23 травня в Києві відбулися двосторонні консультації з питань європейської безпеки, у яких взяли участь заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко і перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій.

"Сторони обговорили стан і перспективи розвитку відносин Росії й України з НАТО, обмінялися оцінками підсумків самміту альянсу й інших заходів у Бухаресті з погляду їхнього впливу на безпеку і стабільність на євроатлантичному просторі", - йдеться в повідомленні, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Москва відверто пояснила, чим загрожує вступ України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі