вівторок, 05 лютого 2008 20:33

Москва прирівняла Тарана до Дугіна

МЗС Росії із здивуванням сприйняв "вразливу реакцію" українського МЗС з приводу відмови у в"їзді до Росії українського політолога Сергія Тарана.

Про це заявив у вівторок офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Михайло Каминін.

"Громадянинові України Сергію Тарану, прибулому в аеропорт Пулково рейсом з України, не було дозволено в"їхати на територію Російської Федерації, оскільки відносно даної особи введені в дію обмежувальні заходи, передбачені російським законодавством в повній відповідності з міжнародною практикою.

Із здивуванням нами була сприйнята реакція МЗС України з приводу даного інциденту, спроба вельми розширювально трактувати цей окремий випадок в контексті розвитку двосторонніх російсько-українських відносин в цілому.

В зв"язку з цим хотілося б нагадати, що практика заборон на в"їзд, складання "чорних списків" небажаних осіб - це не вибір російської сторони. Дії наших українських партнерів дають нам вельми показові приклади. Так, в грудні 2007 року нотою міністерства закордонних справ України Москва була проінформована, що російським політологам Олександру Дугіну і Павлу Заріфулліну "заборонений в"їзд на Україну строком на один рік". Подібні кроки української сторони дійсно позначаються на атмосфері двосторонніх відносин, і ми закликаємо наших партнерів на Україні займати конструктивнішу і відповідальнішу позицію", - сказав Каминін. "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Москва прирівняла Тарана до Дугіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі