неділя, 18 серпня 2024 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Москва ніби затріщала по швах і не знає, що робити" - британський професор про операцію ЗСУ на Курщині

"Москва ніби затріщала по швах і не знає, що робити" - британський професор про операцію ЗСУ на Курщині
Полонені російські військові у Курській області. Фото: Facebook.com/hochuzhyt

Операція у Курській області допомогла Україні поповнити обмінний фонд.

Також вона добре впливає на українську мораль після важкого для країни року. Про це сказав професор військових досліджень Королівського коледжу Лондона Лоуренс Фрідман у коментарі LIGA.net.

"Так само вона б'є по російській. Москва виглядає по-дурному. Ніби затріщала по швах, і не знає, що робити", - сказав Фрідман.

"Якщо говорити про нові територіальні реалії, це включає російські землі, захоплені ЗСУ, якщо Україна зможете їх втримати. Це - важлива зміна наративу", - прокоментував професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені російські військові з Курщини розповіли, як масово здавалися - The New York Times

Українські генерали чудово розуміють всі ризики, зазначив Фрідман. Так само, як і величезний потенціал перенесення динамічних бойових дій на територію Росії.

"Це створює великі проблеми для росіян, які виявилися не готові захищати власну землю", - сказав професор.

"Усі сили росіяни кинули, щоб атакувати Україну. Якщо ЗСУ зможуть продовжити роботу на Курщині, то неминуче відтягнуть російські сили з Донбасу. Це сором для Росії, що захоплюють чужі території, але не можуть захистити свої", - сказав Лоуренс Фрідман.

Зараз головні бої розгортаються не в Україні, а в Росії, зазначив професор з Лондона.

12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно заявив про операцію у Курській області.

З початку операції на Курщині українські війська взяли під контроль 1150 кв. км території, 82 населених пункти, повідомив у минулий четвер головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

У Курській області створили військову комендатуру, її очолив генерал Едуард Москальов.

14 серпня була проведена філігранна операція, в результаті якої 102 росіянина здалися у полон. Серед полонених - російські офіцери і представники підрозділу "Ахмат", розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «"Москва ніби затріщала по швах і не знає, що робити" - британський професор про операцію ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі