вівторок, 18 січня 2011 09:39

Московський патріархат присудив Януковичу премію

Московський патріархат присудив Януковичу премію

Президенту України Віктору Януковичу Міжнародний громадський фонд єдності православних народів присудив премію за утвердження і просування християнських цінностей у житті суспільства.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Янукович надіслав листа Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу, в якому висловив йому, а також правлінню та опікунській раді Міжнародного громадського фонду єдності православних народів щиру вдячність за присудження премії "За видатну діяльність із зміцнення єдності православних народів. За утвердження і просування християнських цінностей у житті суспільства" імені Патріарха Олексія II.

Водночас, Президент висловив жаль з приводу того, заплановані раніше міжнародні заходи не надають йому можливість бути присутнім на урочистій церемонії вручення премії 21 січня.

"Користуючись нагодою, хочу побажати Вам, Міжнародному громадському фонду єдності православних народів і всім лауреатам премії Фонду подальших успіхів у справі зміцнення духовних і культурних зв'язків між народами християнської традиції", – йдеться у листі голови держави.

Слід відзначити, що 21 січня 2011 року в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя під головуванням Патріарха Московського Кирила відбудеться XI щорічна церемонія вручення премій Міжрегіонального громадського фонду єдності православних народів "За видатну діяльність зі зміцнення єдності православних народів. За затвердження і просування християнських цінностей у житті суспільства" імені Патріарха Олексія II за 2010 рік.

Міжнародний громадський фонд єдності православних народів утворено в квітні 1995 року з ініціативи Патріарха Московського Олексія II. Організація створена і діє з метою "зміцнення духовного братерства народів, які сповідують православ'я, активізації їхніх зусиль у справі культурного і соціального співробітництва". Офіс фонду розташований в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат присудив Януковичу премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі