понеділок, 26 лютого 2007 14:27

Московські геї знову намагаються воювати з Лужковим

До Тверського районного суду Москви поступив позов про захист честі і гідності до мера столиці Росії Юрія Лужкова від організаторів забороненого гей-парада.

Позивачі вимагають від мера, щоб він спростував свої слова про те, що гей-паради є "сатанинськими дійствами", і виплатив по тисячі рублів як компенсацію морального збитку кожному з позивачів.

У кінці січня Лужков на Різдвяних святах у Кремлі заявив, що не дозволить провести в столиці Росії гей-парад, назвавши його "сатанинським дійством". Організатори заходу в своєму позові стверджують, що вислови мера Москви заподіяли їм "етичні страждання, що виразилися в значному применшенні і приниженні гідності як особової самооцінки".

За словами одного з позивачів Миколи Алексєєва, посадовець рівня Лужкова, "не може собі дозволяти ображати людей, використовуючи подібну лексику".

У день, коли московський градоначальник висловив таким чином своє відношення до секс-меншин, організатори забороненого гей-параду в Москві направили офіційну скаргу проти Росії до Європейського суду з прав людини з вимогою грошової компенсації у розмірі 20 тис. євро.

Заявка на проведення заходу була подана 15 травня 2006 року. 18 травня московська влада заборонила гей-парад, що, на думку, організаторів було незаконним. Рішення мерії оскаржили в судових інстанціях, але безрезультатно, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Московські геї знову намагаються воювати з Лужковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі