середа, 23 жовтня 2019 07:29

Москаля нагородили угорським хрестом

В Угорщині нагородили державним органом "за заслуги" ексголову закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Мені вручили державну нагороду Угорщини - хрест "За заслуги". Передбачаючи можливі питання, хочу розставити окремі крапки над "і". Весь цей час (перебування на посаді голови Закарпатської ОДА, у 2015-2019 роках - ред.) обласна адміністрація, очолювана мною, робила все від нас залежне, щоб під час оборонної війни з росіянами не дати посварити нас з угорцями. Вважаю, що нам вдалося головне - не допустити й поламати російський сценарій дестабілізації Закарпаття, незалежно від того, подобалося це комусь, чи ні. І саме за це я сьогодні отримав нагороду від угорської держави", - пояснив Москаль у Facebook.

Автор: facebook.com
  Москаля нагородили угорським хрестом "За заслуги"
Москаля нагородили угорським хрестом "За заслуги"

Москаль заяивив, що ОДА постійно комунікувала з представниками угорськомовних організацій, українськими спецслужбами, державними та політичними діячами України й Угорщини з метою запобігти міжетнічному конфлікту.

"Часто ця робота проводилася всупереч позиції офіційного Києва, коли окремі міністри (яких, на щастя, вже нема в уряді) замість допомоги у вирішенні конфліктів, навпаки підкидали дрова у вогонь. Небезпека розхитування ситуації на Закарпатті ще не минула, і нагадав про акції, спрямовані на дестабілізацію ситуації за допомогою "угорського питання", - написав Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина побачила "громадянську війну" на Донбасі – Україна висловила протест

Угорщині доведеться забрати свої паспорти у мешканців Закарпатської області. Частину з них отримали шахраї, які не являються етнічними угорцями. Для отримання документу вони надавали фальшиві документи, натомість навіть не знали угорської.

Зараз ви читаєте новину «Москаля нагородили угорським хрестом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі