субота, 20 жовтня 2012 11:49

Москаль про дозвіл охоронцям мати зброю: "Вони стрілятимуть в одного, а попадатимуть в інших. Це буде тільки горе!"

Москаль про дозвіл охоронцям мати зброю: "Вони стрілятимуть в одного, а попадатимуть в інших. Це буде тільки горе!"
Геннадій Москаль: "Приватні фірми беруть хлопців з вулиці, яка їм зброя?" Фото: panorama-mukachevo.com

Приватні охоронці не мають права мати зброю, бо вони з неї навіть не вміють стріляти.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль, коментуючи набуття чинності нового закону, який дозволить охоронцям приватних компаній озброюватися травматичною зброєю, палицями та газовими балончиками. Також охоронці приватних структур тепер мають право влаштовувати допит підозрілих покупців.

Москаль переконаний, що наслідки цього закону будуть лише негативними.

"Травматична зброя — це комерційно пролобійований пункт заводом, який виробляє травматичну зброю. Вона відноситься до спецзасобів. Якщо це спецзасіб, то їх мають мати тільки спецслужби, міліція, служба безпеки, інші підрозділі. Які приватні охоронці? В жодному разі! Знайдіть, де вони вивчали це? Їх хіба навчали як її використовувати, чи мають вони навички, чи вони здали заліки по стрільбі, по правилам стрільби? Нічого немає", - обурився політик.

Москаль підкреслив, що рівень підготовку людей, яких беруть на роботу приватні охоронні служби не відповідної необхідним нормам.

"Рівень підготовки цих охоронців ніякий, бо немає шкіл для таких охоронців і навчальних закладів. Беруть хлопців з вулиці і одразу дають йому зброю. Це закінчиться абсолютно трагічно, побачите. Закінчиться тим, що вони стрілятимуть наліво і направо, а потім законодавці зберуться вже у новому парламенті і виключать цей пункт", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС хочуть позбавити монополії на зброю

Москаль наголосив, що приватним охоронцям достатньо і балончиків зі сльозогінним газом. "Хто у супермаркети іде? А коли охоронні агентства беруть участь у рейдерських захопленнях? Так вони по кому будуть стріляти? По людям, по міліції. Це абсолютне безглуздя. У нас, на жаль, за бажанням заробити нічим не гребують", - підкреслив політик.

Він додав: "До цього була шизофренічна ідея озброїти всіх українців, щоби половина сиділа в тюрмі, а половина б була на цвинтарі. Для цього треба мати хорошу підготовку, хороший рівень правової культури, загальної культури а якщо цього у нас немає, яка зброя? Це тільки горе".

Москаль також запевнив, що якщо брати в приклад історію із "караванівським вбивством", то в такій ситуації травматична зброя точно не зарадила б.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 18 жовтня охоронці законно носитимуть зброю, кийки та газові балончики

"Що в цьому супермаркеті можна вкрасти, щоб по людині треба стріляти? Ну щоб цьому Мазурку зробила б та травматична зброя? Дурниці. А от як в місцях скупчення людей - супермаркеті охоронці можуть мати травматичну зброю коли ходять діти, інваліди, жінки, вагітні. А вони ж не вміють стріляти і будуть цілитися в одного, а попадуть в зовсім іншого. Це абсолютне безглуздя і маячня, але, на жаль, це є реалії сьогодення", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Москаль про дозвіл охоронцям мати зброю: "Вони стрілятимуть в одного, а попадатимуть в інших. Це буде тільки горе!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі