середа, 04 квітня 2007 11:04

Мороз заявив, що депутати не підуть у відставку до 2011 року

Спікер Олександр Мороз заявляє, що Верховна рада п"ятого скликання працюватиме до 2011 року.

Про це він заявив, відкриваючи ранкове засідання в середу.

"Ми працюємо як і потрібно за підсумками виборів 2006 року. І я вам повну даю гарантію, що робота ця буде продовжуватись до 2011 року", - заявив Мороз.

"Так що спокійно, до праці, перестаньте панікувати з цього приводу", - наголосив він.

Мороз також зазначив, що згідно із Конституцією, після оголошення дострокових виборів повноваження депутатів продовжуються до першого засідання Верховної Ради нового скликання.

"І пленарні засідання, і функції комітетів, фракції і депутатів зберігаються до формування нового складу парламенту, до першої сесії нового парламенту. Тим самим захищений принцип безперервності влади", - додав він.

"Всі розмови, що тепер, бачите, треба виконувати свої обов"язки в межах, визначених в указі президента, - це нісенітниця, тим паче, що функції депутата визначаються конституцією , а не указом президента".

"Бо навіть поява такого запису в указі президента означає втручання в законодавчу гілку влади, що забороняється принципом розподілу влади", - додав спікер ВР, передає Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Мороз заявив, що депутати не підуть у відставку до 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі