понеділок, 08 вересня 2008 10:20

Мороз запропонував Симоненку разом створити "Лівий блок"

Соцпартія ще раз запропонувала Компартії створити спільний "Лівий блок".

Про це повідомили в прес-службі Соціалістичної партії з посиланням на секретаря політради СПУ Ярослава Мендуся.

"Наразі можу сказати, що ми звернулися до КПУ з листом про створення "Лівого блоку"", - сказав Мендусь, зазначивши: "До слова, з такою ініціативою ми виступили і в 1998-му, і в 2002 році. Чекаємо відповіді".

За його словами, "деякі гарячі голови в ПР і БЮТ тішаться планами про підвищення прохідного бар`єра до 8-10%". Проте, зауважив він, "в політиці прості рішення не завжди запорука їхнього успіху. Сформований з таким прохідним бар`єром парламент буде відображати настрої переважної меншості населення, а значить, з першого дня буде приречений".

На переконання Мендуся, "повернення до пропорційно-мажоритарної системи стало б істотним кроком назад в політичному розвитку країни. Більш затребувана в суспільстві пропорційна виборча система за "відкритими" списками. Її вже давно пропонували соціалісти".

При цьому Мендусь припустив, якщо СПУ піде на вибори самостійно, "то я упевнений, що Олександр Олександрович (лідер СПУ Олександр Мороз) очолить партійний список на наступних виборах".

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мороз запропонував Симоненку разом створити "Лівий блок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі