субота, 13 вересня 2008 15:08

Мороз запропонував Симоненко об"єднатися

Голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз звернувся до лідера комуністів Петра Симоненка з пропозицією об"єднати очолювані ними партії, а також інші політичні сили лівого спрямування в єдиний виборчий блок у разі проведення дострокових парламентських виборів.

Про це йдеться у відкритому листі Мороза до Симоненко і керівних органів Комуністичної партії України.

"Загострення конфліктів між представниками влади від олігархічних партій цілком імовірно на порядок денний ставить питання про дострокові вибори у Верховну Раду України. Таку потребу добре відчуває населення, зокрема представники електорату, на який розраховують наші партії", - відзначає в листі Мороз.

"Досвід переконує, що навіть невелика присутність лівих в парламентській коаліції та виконавських органах дозволяє позитивно впливати на внутрішню та зовнішню політику держави,"- вважає політик.

"Характерно, що з переважної більшості питань голосування фракцій комуністів та соціалістів було однаковим, це із задоволенням сприймалося громадянами", - переконує Мороз.

У свою чергу глава Соціалістичної партії пропонує комуністам створити на базі КПУ, СПУ та інших партій лівого і лівоцентристського спрямування виборчий блок, тим самим обмеживши впливи псевдолівих партій-клонів.

"Об"єднання зусиль дозволяє скористатися кумулятивним ефектом від консолідації та забезпечуватиме за хорошої організації кампанії як мінімум подвоєння електоральної підтримки кожного суб"єкта блоку"- пише Мороз Симоненку.

"В угоді про створення блоку партій передбачається право кожної з них під час створення фракції вимагати від членів відповідної партії відстоювання своїх програмних завдань, зокрема й під час голосування. Це зняло б можливі непорозуміння", - вважає Мороз.

В той же час лідер СПУ пропонує керівництву партій лівої ідеології під час підготовки та реалізації угоди про утворення єдиного блоку припинити взаємну критику будь-якого змісту і в будь-яких ЗМІ і використовувати всі можливості для популяризації створення виборчого блоку.

"Прошу визначитися", - резюмує в листі політик.

Як повідомлялося 10 вересня, лідер Компартії України Петро Симоненко назвав умови можливого об"єднання з Соцпартією в єдиний блок для участі в парламентських виборах. Зокрема, він вимагає виробити загальну позицію по відношенню до реабілітації ОУН-УПА, статусі російської мови і вступу в НАТО.

Нагадаємо, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз назвав причину нинішньої політичної кризи в Україні, назвав формування коаліції БЮТ і Партії регіонів маловірогідним, і виступив за проведення дострокових парламентських виборів.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Мороз запропонував Симоненко об"єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі