пʼятниця, 23 листопада 2007 10:10

Мороз відкрив засідання Ради

Голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз в п"ятницю о 10.01 почав урочисте засідання з нагоди відкриття першої сесії новообраного парламенту 6-го скликання

Представники Блоку Юлії Тимошенко прийшли у Раду в білих светрах, таких самих сорочках та червоних галстуках. На светрах з лівого боку – червоне серце, на правому рукаві – напис "Блок Юлії Тимошенко".

Найстарший за віком новообраний народний депутат - представник Комуністичної партії України Іван Герасимов - зачитав текст присяги народного депутата.

Прозвучав духовний гімн України у виконанні хору.

На урочистому засіданні присутні прем"єр-міністр України Віктор Янукович, члени Кабінету міністрів України, голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал, голови Конституційного і Верховного судів України Андрій Стріжак і Василь Онопенко, Генеральний прокурор України Олександр Медведько, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачева, голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, а також народні депутати попереднього скликання.

"Настрій робочий", - сказав Янукович, відзначивши, що початок роботи Верховної Ради - це подія, яка визначить життя країни.

При цьому 22 членів нинішнього уряду вибрано народними депутатами Верховної Ради 6-го скликання.

Крім того, на урочистому засіданні присутні екс-президенти України Леонід Кучма і Леонід Кравчук, колишні керівники Верховної ради і урядів.

На засіданні присутній також керівник апарату Верховної Ради, глава секретаріату президента і його перший заступник, голова Федерації профспілок.

У залі знаходяться також глави обладміністрацій, представники дипломатичних місій і релігійних конфесій.

За матеріалами: Інтерфакс, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мороз відкрив засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі