пʼятниця, 11 травня 2007 11:33

Мороз: Ющенко готується використати адмінресурс на позачергових виборах Ради

Голова Верховної Ради Олександр Мороз звинувачує Президента Віктора Ющенка в намірі використати адміністративний ресурс під час проведення позачергових виборів парламенту.

Про це Мороз заявив виступаючи в Раді.

Спікер назвав намір проведення позачергових парламентських виборів небезпечною провокацією, що не має нічого спільного з правами Президента, визначеними Конституцією.

Мороз висловив здивування, що Ющенко уособлює собою опозицію.

"Не може бути опозицією сила, яка очолює всю виконавчу владу", - сказав Мороз.

Спікер звинуватив Президента в тому, що він спеціально поглиблює політичний конфлікт, використовуючи при цьому неправові методи і відстоюючи інтереси тільки однієї політичної сили.

Мороз підкреслив, що по Конституції в обов"язку Президента не входить організація виборчої кампанії.

Проте останнім часом Ющенко проводить наради з губернаторами з питання виборчої кампанії і звільняє суддів судів загальної юрисдикції по всій Україні.

"Це відверта, цинічна, як ніколи, підготовка до використання адмінресурсу", - сказав Мороз.

З його слів, такі дії Президента є ще одним підтвердженням того, що у разі проведення позачергових виборів обирати необхідно і Президента, і парламент одночасно.

Мороз виступає за припинення переговорів коаліції з опозицією й Президентом Віктором Ющенком до скасування указів Президента про звільнення суддів Конституційного Суду.

Раніше Мороз звинувачував Ющенка в непослідовності дій, пише Українська правда.




Зараз ви читаєте новину «Мороз: Ющенко готується використати адмінресурс на позачергових виборах Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі