четвер, 21 червня 2007 12:24

Мороз розгадав план Ющенка про зміну Конституції

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз називає заклик президента Віктора Ющенка до політичних сил взяти зобов"язання щодо зняття депутатської недоторканності "пропагандисткою грою".

Про це Мороз заявив, коментуючи звернення Ющенка.

"Це пропагандистська гра за схемою "Сильний президент". Він, звісно, "дбає" про рівність прав громадян, забувши, що це має стосуватись і самого його, і тисяч посадовців, зокрема суддів, які мають статус недоторканості", - зазначив Мороз.

Він також наголосив, що це "погано прихований початок агітації за референдум для прийняття обревізованого тексту Конституції, її диктаторського варіанту".

Мороз також висловив думку, що не Ющенко виступив ініціатором цієї ідеї.

"В цьому сенсі багато разів висловлювалися нинішні опозиціонери, зокрема Тимошенко. Теж для збільшення числа прихильників", - додав він.

Водночас Мороз заявив, що саме він є одним з авторів проекту змін до Конституції, де статус недоторканості депутата зведений лише до виняткових обставин, зв"язаних з арештом.

"Випадково трапилося так, що вранці, за десять годин до звернення та "ініціативи" президента, в Коростені Голова Верховної Ради Мороз роздав учасникам Консультативно-дорадчої ради та іншим учасникам засідання доопрацьований проект змін до Конституції зі згаданими нормами", - зазначається в повідомленні.

"Іншим словами, хто хоче змін, робить їх без галасу. Хто маскує за ними справжні наміри, вдається до пропагандистських заяв", - додав спікер Ради, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Мороз розгадав план Ющенка про зміну Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі