четвер, 12 червня 2008 11:43

Мороз довіряє Гриценку і готується до виборів

Парламентські вибори можуть відбутися або нинішньої осені або узимку наступного року.

Таку думку висловив лідер СПУ Олександр Мороз в ефірі ТРК "Київ" у середу, повідомляє прес-служба партії.

Причиною цього Мороз називає стагнацію влади і бездіяльний парламент.

"Хто сьогодні може сказати - працює ВР чи ні? Коаліції де-факто не існує, парламент паралізований", - відзначив він.

Водночас спікер ВР 5 скликання нагадав, що парламент минулого скликання більш 80% законів прийняв конституційною більшістю голосів, у тому числі забезпечив законодавчу базу для вступу України до СОТ.

Мороз підтвердив, що ніхто не очікував, що партія Януковича погодиться на антиконституційну "авантюру з достроковими виборами, яку президент Ющенко ініціював навесні 2007 року, підписавши ряд незаконних указів про розпуск Ради 5-го скликання".

"Я схильний довіряти Анатолієві Гриценку - людині, яка була дуже близькою до Ющенка, - який у своїх відвертих інтерв"ю сьогодні розповідає про те, що дострокові вибори ВР були потрібні для зміни Конституції, а СПУ заважала цей план реалізувати. Тому було зроблено все, щоб прибрати нашу партію з парламенту", - відзначив Мороз.

"Дострокові неконституційні вибори, як усі бачать, бажаного результату не принесли. Змінити сьогодні Конституцію убік посилення президентських повноважень не удасться ", - заявив глава Соцпартії.

Він також додав, що нинішні проблеми країни полягають не в моделі влади, а в людях, що займають найвищі керівні посади в державі.

"Сьогодні Ющенко і Тимошенко демонструють "високі відносини", включившись в боротьбу за президентську владу. Їх обіцянки ми чули і знаємо: закон один для усіх, бензин з водоростей по 2 гривні, відмова від строкової армійської служби... Нічого не виконано, людей обдурили", - нагадав Мороз.

"І тому сьогодні тільки виборець у стані зупинити нинішній хаос - ми повинні розраховувати на людей, які через систему виборів зможуть поміняти нинішню владу", - упевнений спікер ВР 5-го скликання.

Як відомо, соціалісти не потрапили в парламент 6-го скликання на дострокових виборах у 2007 році. Ці вибори були ініційовані президентом через загрозу утворення в парламенті конституційної більшості шляхом переманювання на сторону антикризової коаліції депутатів БЮТ і "Нашої України".

Минулої п"ятниці з коаліції БЮТ і НУНС вийшли 2 депутати і тепер у коаліції немає 226 голосів, що ставить під загрозу її існування.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Мороз довіряє Гриценку і готується до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі