середа, 07 лютого 2018 17:52

Молитовний сніданок Трампа змусив Раду закритися на дві години раніше

Молитовний сніданок Трампа змусив Раду закритися на дві години раніше
Через молитовний сніданок Дональда Трампа Верховну Раду закрили на 2 години раніше. Депутати летять в США. Фото: Reuters

Незважаючи на те, що молитовний сніданок Дональда Трампа відбудеться 8 лютого, відсутність народних депутатів позначилась на роботі Верховної Ради — 7 лютого, парламентарії не змогли ухвалили будь-яких документів.

Про це пише УНН

У сесійній залі перебувало не більше 160-170 нардепів. Спікер Андрій Парубій закрив засідання парламенту на дві години раніше.

Офіційно про свою делегацію на молитовному сніданку розповіли тільки в партії "Батьківщина" — поки що відомо, що окрім Юлії Тимошенко, до США полетіли Сергій Власенко та Григорій Немиря.

Неофіційно про відсутність своїх депутатів на зустрічі з Трампом заявили в фракції "Самопоміч".

Джерела у фракції "Народний фронт" повідомили, що від їхньої політичної сили можуть відправитися до 10 депутатів. Крім того, вже в США перебуває голова партії, екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Як розповіло джерело в НФ, його присутність на сніданку залежить від того, чи вдасться йому зустрітися там з представниками політичної верхівки США для проведення переговорів.

Найбільша парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" також відправить своїх представників, але скільки і хто саме з народних депутатів відвідає цей захід офіційно, не повідомляється. Джерела в БПП додали, що, швидше за все, у США полетять ті ж самі парламентарі, що були на молитовному сніданку минулого року. Тоді у заході взяли участь нардепи Оксана Білозір, Валерій Карпунцов. Цього разу від БПП поїдуть близько 20 нардепів, хоча їх прізвища поки що не розголошуються.

Деякі депутати кажуть, що ситуація з відвідуванням засідання Ради 8 лютого, буде ще гірша, ніж у середу. Причина - частина парламентарів поїде на молитовний сніданок, а ще частина не зможе бути присутньою через особисті питання.

Усі депутати, які відвідають сніданок, потім, в кінці цього року, зможуть отримати грошове відшкодування за переліт в США. Для цього їм буде потрібно тільки зберегти квитки та оформити поїздку як відрядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас є країна, але немає держави. Намагаємося її будувати: на жаль, спершу дах, а потім - фундамент" - Матіос

66-й Молитовний сніданок відбудеться 8 лютого в "Вашингтон Холі". Його відвідають близько 3 тисяч осіб з 100 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Молитовний сніданок Трампа змусив Раду закритися на дві години раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі