понеділок, 24 січня 2011 15:32

Могильов подякував всім за спокійний День Соборності

Могильов подякував всім за спокійний День Соборності

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов висловив вдячність працівникам міліції, організаторам та учасникам заходів з нагоди Дня Соборності України за розуміння, громадянську відповідальність та готовність до співпраці.

Як повідомили у прес-службі МВС, прес-секретар міністра Ірина Шинкаренко відзначила, що "завдяки високому професіоналізму працівників органів внутрішніх справ, витримці та сумлінному ставленню до виконання службових обов'язків" вдалося не допустити порушень громадського порядку та забезпечити проведення багатотисячних зібрань в атмосфері свята та взаєморозуміння.

"Міністерство внутрішніх справ України зробило все необхідне для того, аби свято Соборності в Україні відбулося спокійно, у святковій атмосфері, без порушень громадського порядку у державі. Міністр підкреслив, що без розуміння з боку лідерів громадських організацій та політичних партій, всіх, хто вирішив цього дня приєднатися до проведення масових заходів, досягти цього було б непросто. Анатолій Могильов вдячний всім громадянам за розуміння, виваженість, терпимість до поглядів та переконань інших, головне - здатність реалізовувати свої громадянські права, не порушуючи при цьому права інших людей", - заявила Шинкаренко.

Нагадаємо, за ініціативи Міністерства внутрішніх справ 20 січня 2011 року було проведено "круглий стіл" за участю представників політичних партій та громадських організацій і рухів, які подали заявки на проведення масових заходів. Під час його засідання було досягнуто принципової згоди про співпрацю задля спільної мети – недопущення порушень 22 січня 2011 року.

У свою чергу заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко виступив з вимогою, аби за результатами акцій під час Дня Соборності керівництво Міністерства внутрішніх справ принесло вибачення суспільству та опозиції.

Раніше Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, виступаючи з парламентської трибуни, заявив, що у День соборності, 22 січня, у Києві планується кровопролиття.

Слід відзначити, що у суботу, 22 січня 2011 року, в 168 населених пунктах України відбулися масові заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України. За інформацією МВС, не зважаючи на значну кількість учасників, "завдяки злагодженим діям" міліції та організаторів, урочистості пройшли спокійно та безконфліктно.

Зараз ви читаєте новину «Могильов подякував всім за спокійний День Соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі