субота, 26 лютого 2011 18:01

МНС спростувало інформацію про загиблих у запорізькому гіпермаркеті
5

Фото: Фото: ooany-wonderoo.livejournal.com

У Запорізькому управлінні МНС спростували інформацію, раніше поширену низкою ЗМІ про те, що в згорілому будівельному гіпермаркеті мережі "Нова Лінія" виявлено два трупи, і стверджують, що на пожежі ніхто з людей не постраждав.

"Інформація деяких ЗМІ про два трупи, знайдені в згорілому гіпермаркеті "Нова Лінія" неправдива. На пожежі ніхто з людей не постраждав. 140 осіб персоналу і 100 відвідувачів покинули магазин самостійно", - повідомила помічник начальника Головного управління МНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

У той же час, вона зазначила, що ліквідаторам пожежі вдалося запобігти вибуху газопроводу, підведеного до магазину.

"Під час гасіння пожежі гіпермаркету існувала загроза вибуху газопроводу високого тиску, підведеного до гіпермаркету, вогонь також погрожував двом заправкам - газовій та бензиновій, які знаходилися неподалік від охопленого вогнем магазину. Гіпермаркет "Нова Лінія" мав автономне газове опалення. Під час ліквідації пожежі запорізьким рятувальникам довелося постійно охолоджувати газопровід, підведений до магазину, щоб він не вибухнув. Крім того, через сильний вітер, що досягає 25 м/с існував ризик розповсюдження полум'я на найближчі вибухонебезпечні об'єкти - дві автозаправки. Але пожежникам вдалося вчасно локалізувати вогонь", - розповіла Баришева.

Як повідомлялося, в суботу о 10.20 ранку в Хортицькому районі Запоріжжя загорівся будівельний гіпермаркет мережі "Нова Лінія". У лічені хвилини 20 тис кв м торгової площі були охоплені полум'ям. Причини загоряння встановить слідство. За словами свідків, вогонь виник у відділі лакофарбових матеріалів. За даними ГУ МНС у Запорізькій області, жертв і постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «МНС спростувало інформацію про загиблих у запорізькому гіпермаркеті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі