понеділок, 06 грудня 2010 16:03

Мітингувальники у Києві оголосили війну владі

Мітингувальники у Києві оголосили війну владі

Учасники акції протесту на Європейській площі у Києві мають намір продовжити її у День Соборності України, 22 січня 2011 року.

Про це йдеться у маніфесті, зачитаному у понеділок на мітингу на Європейській площі.

"Після скасування конституційної реформи 2004 року президент та Верховна Рада набули повноважень, які не були делеговані їм народом. Відмовляючись від негайного проведення виборів та забороняючи проведення референдуму щодо припинення своїх повноважень, режим фактично узурпував владу в країні та протиставляє себе громадянам", - зазначили протестувальники.

За словами протестувальників, за час президентства Януковича не виконано жодної передвиборчої обіцянки.

"Ми не побачили податкових канікул на 5 років, гідних пенсій, зниження цін і тарифів, доступного житла, ліквідації пільг високопосадовцям або турботи про кожну людину. Замість цього влада "накачувала м'язи" і намагалася залякати власний народ, розтоптати нашу волю і гідність. Вони пробували збудувати авторитарно-корупційну "стабільність", яка б тривала до кінця їх віку. Але їм це не вдалося! Своїм виступом ми довели, що ми сильніші за них", - заявляють автори маніфеста.

На думку авторів звернення, "справжнє обличчя Янукович показав", коли у п'ятницю, 3 грудня, було демонтовано наметове містечко учасників акції проти Податкового кодексу.

"Це довело, що з цим режимом неможливо домовитись. Влада оголосила нам війну. Ми приймаємо виклик. І ми переможемо. Нашою повною і безумовною перемогою буде проведення чесних виборів", - зазначається у маніфесті

Між тим, партія "Батьківщина" заявляє, що і надалі, коли підприємці та інші громадяни проводитимуть акції протесту, надаватиме їм посильну організаційну підтримку.

Учасники акції протесту мають намір у день Соборності України, 22 січня 2011 року, зібратися на Майдані Незалежності у Києві.

Зазначимо, що координатором акції був Олександр Данилюк, який раніше був одним з координаторів акції протесту підприємців. А в самому заході взяли участь нардепи від БЮТ та НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники у Києві оголосили війну владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі