вівторок, 22 липня 2008 16:58

"Місячну зарплату депутат проїдає за вечір в ресторані"

Депутат від фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський на питання про те, як він ставиться до фінансових покарань за пропуски засідань, відповів: "На мене це б вплинуло, оскільки я живу на одну зарплату. І є ще людей 100 в парламенті, які, як і я, живуть на одну зарплату, ми кожного місяця приходимо до каси за грошима".

"А для решти 300-350 чоловік ці штрафні санкції просто смішні. Вони депутатську місячну зарплату проїдають за один вечір в ресторані. Вони ніколи і в касу не приходять, їхні помічники за дорученням отримують за них гроші. Смішно чи ні, але в принципі це було б правильно. Якщо людина не приходить на засідання без поважної причини, звичайно, потрібно, щоб в табелі вилучалася денна або тижнева зарплата народного обранця", - говорить Зарубінський.

Зарубінський звинуватив парламент і в незаслужених канікулах: "Щиро кажучи, парламент провинився перед людьми, не ухваливши перед канікулами дуже важливі законопроекти, які є абсолютно аполітичними і не ідеологічними".

Пішовши у відпустку, кожен депутат отримає на руки по 35 тисяч гривень, разом це 15 мільйонів. Ще 60 мільйонів гривень передбачено на утримання парламентських санаторіїв, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Місячну зарплату депутат проїдає за вечір в ресторані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі